WarnerMedia en Discovery samen verder als streaming-gigant

De Amerikaanse telecomgigant AT&T splitst zijn mediatak (WarnerMedia) af en fuseert die met Discovery. Dat kondigt AT&T aan. AT&T is onder meer eigenaar van de zender CNN, zender en streamingdienst HBO en de Warner Bros tv- en filmstudio’s. Discovery heeft onder meer de zenders Animal Planet en TLC.

Door de fusie komt er een nieuw bedrijf dat de concurrentiestrijd aangaan met streaminggiganten als Netflix en Disney+.

43 miljard dollar

De naam van het nieuwe bedrijf wordt volgende week bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. AT&T krijgt zo’n 43 miljard dollar voor de fusie, en 71 procent van het bedrijf. De aandeelhouders van Discovery krijgen 29 procent van het nieuwe bedrijf. De baas wordt David Zaslav, de huidige topman van Discovery.

AT&T wil al langer de aandacht verleggen naar media en entertainment. In 2018 betaalde AT&T 85 miljard dollar voor Time Warner, waardoor ze de zenders CNN, HBO en Warner Bros in handen kregen. Destijds zei het bedrijf dat ze elkaar konden versterken omdat de toekomst van video bij mobiele systemen ligt, en de toekomst van mobiele apparaten meer video’s betekent.

Zowel AT&T als Discovery stegen op de beurs nadat het nieuws bekend was geworden.