Ouderschapsplan

Het nieuwe ouderschapsplan is er!

Op 15 september 2023, de Dag van de Scheiding, heeft de vFAS het nieuwe model ouderschapsplan gepresenteerd.  Actueler, beter leesbaar en vooral een nog betere basis voor het gedeelde ouderschap na een scheiding. Zo is een nieuwe bepaling over het gebruik van social media toegevoegd, maar ook wordt als wijze van geschilbeslechting de parenting coordinator geïntroduceerd.

De vFAS heeft bij het nieuwe model ook een brochure gemaakt, waarin aanvullende informatie staat. Hierin wordt uitgelegd wie een ouderschapsplan moeten opstellen en wat erin moet worden geregeld. Aangevuld met een handig stappenplan en een begrippenlijst. Ook wordt de aandacht gevestigd op andere organisaties die kunnen helpen, zoals Villa Pinedo.

Gewoon nieuwsgierig of meteen zelf aan de slag? Neem zelf maar eens een kijkje!

Heeft u vragen over het opstellen van uw eigen ouderschapsplan, neem dan gerust contact met ons op.